Как да изберете най-добрия персонален домейн за вашите смалени линкове

November 08, 2023
Румен Димов Георгиев
Румен Димов Георгиев
Румен Димов Георгиев
Румен Димов Георгиев
1 минути четене
Как да изберете най-добрия персонален домейн за вашите смалени линкове

Когато става въпрос за вашия бранд, представянето е от значение. Според доклад на Lucidpress брандовете, които се представят последователно на потребителите, са 4 пъти по-склонни да се радват на видимост на бранда.

При толкова много шум по електронните пощи, социалните мрежи и други канали, поддържането на последователно, различимо изживяване на бранда е по-важно от всякога. Това включва всичко - от визуализациите, които брандът ви споделя, до връзките, които включва във всички комуникации с клиентите си.

Ние казваме това често в Tiny.bg: Смалените линкове са силни. Брандираните смалени линкове са още по-силни. Ето защо даваме на нашите клиенти всичко, от което се нуждаят, за да започнат да споделят брандирани линкове - включително безплатен домейн.

Първата стъпка към споделянето на брандирани смалени линкове е да изберете и свържете собствен домейн към профила си в Tiny.bg. (Научете как да настроите персонализиран домейн.) Но преди да го настроите, трябва да изберете правилния домейн.

Нека ви запознаем с нашите най-добри съвети за избор на персонален домейн, който да се наложи.

Съвети за избор на персонален домейн

Съвет 1: Да бъде кратък

Ние сме за това да бъде всичко кратко. По-кратките имена на домейни са по-лесни за запомняне, което е точно това, което искате.

Колкото по-лесно хората запомнят вашия домейн, толкова по-вероятно е да разпознаят вашите брандирани линкове в комуникациите ви. Това спомага за изграждането на доверие между вашия бранд и неговите клиенти, което от своя страна означава, че е по-вероятно те да кликнат върху вашите връзки.

Съвет 2: Изберете нещо просто

Не забравяйте, че вашият персонален домейн не само ще бъде писан, но и ще бъде и изричан на глас - на срещи, в случайни разговори и във видеозаписи. Уверете се, че хората го разбират правилно, като не усложнявате прекалено нещата. Това означава да избягвате тирета и излишни букви.

Съвет 3: Направете го запомнящо се с разширението

Говорейки за по-запомнящо се, разширението на домейна - буквите след "." - може да ви помогне да направите персонализирания си домейн още по-лесно запомнящ се. А има толкова много възможности за избор, че тези са само една малка част от тях:

  • .build
  • .buzz
  • .education
  • .events
  • .is
  • .link

Ето някои бранда, които използват своите разширения перфектно.

  • .es.pn (ESPN).
  • .nyti.ms (New York Times)
  • .bzfd.it (BuzzFeed)

Съвет 4: Свържете го с вашия бранд

Вашите брандирани смалени линкове трябва да бъдат активи на бранда. Не е необходимо да включвате името на бранда си в линковете, ако то не е налично, твърде дълго е или просто не изглежда добре.

Два въпроса, които трябва да обмислите при избора на домейн, който да се свързва с вашия бранд: Дали е интуитивно въз основа на това, което правите? Допълва ли вашия бранд? Стремете се персоналният ви домейн да отговаря на поне едно от тези две условия.

Много фактори допринасят за създаването на страхотно клиентско преживяване. Чрез свързване на персонален домейн към акаунта си в Tiny.bg можете да споделяте брандирани смалени линкове във всяка комуникация - повишавате видимостта на бранда си, отличавате се от конкуренцията и помагате за създаването на последователно междуканално изживяване за клиентите си.